הסכמים בין בעלי מניות טרם הקמת החברה ולאחריה חשובים מאוד “לשלום בית” ולהצלחתה העסקית של החברה. המניות משקפות יחסי השקעה, שליטה וניהול בחברה.
הסכמים אלה המוכרים גם בשם “הסכמי מייסדים” בנויים בדרך ובאופן שישקפו באופן המיטבי את עתיד היחסים בין בעלי המניות, המותר והאסור ולא פחות חשוב את “כללי המשחק” מי אחראי על מה, כיצד נכניס בעלי מניות נוספים מהו המנגנון למכירת מניות , רכישת ומכירת נכסים , איזו “סחורה” מתחייב כל שותף להביא עימו, ובקיצור איך משיטים את הספינה הזו כיצד עולים עליה ולא פחות חשוב כיצד יורדים ממנה.
העדר הסכמים שכאלה הינם פתח רחב וגדול לצרות צרורות. כאשר מגיעים למחלוקת הראשונה מגלים בעלי המניות כי אין הסכמה כיצד לפתור את הבעיה. במקרים אלה נפגעים בד”כ כולם: החברה ובעלי המניות. פעילות החברה מתעכבת, לעיתים אין מנוס אלא לפנות לבית המשפט בכדי לנסות ולהבין למה התכוונו בעלי המניות וכיצד נכון ורצוי לפתור את המחלוקת. הבעיה העיקרית הינה כאמור שיתוק פעילות הדירקטוריון, החברה וגרימת נזק לכולם. הידע המשפטי כיצד למנוע ולהמנע ממצבים אלו ולהתגבר על מחלוקות הינו נכס יקר מפז לבעלי המניות שכן לעיתים בתחילת הפעילות המשותפת הצדדים אינם צופים אלו מהמורות משפטיות עלולות לצוץ במעלה הדרך .
למשרדנו ניסיון רב בהסכמים בין בעלי מניות והסכמי מייסדים שכאמור יש “לתפור אותם מראש” בהתאם למידות הספציפיות והייחודיות של הלקוח.
משרדנו בעל ניסיון רב ביעוץ משפטי הקשור בהסכמים בין בעלי מניות ונשמח לעמוד לשרותכם בכל שאלה בתחום.
משרד עורכי דין ד”ר אריק אריאל 072-3974396