054-4283329

תמיד כאן לשירותך

הסכמי שיתוף ובתים משותפים

בטרם נרשמים בנייני מגורים כבתים משותפים הזכויות במקרקעין רשומות בדרך כלל יחדיו קרי ב”מושע”. לכן חשוב שיערך הסכם שיתוף בין בעלי הזכויות במקרקעין שיסדיר את מערכת היחסים בהווה ובעתיד בין בעלי הזכויות במיוחד כאשר יבקש כל אחד לבנות את ביתו או למכור את חלקו לצד ג’.

לעיתים מתעוררות מחלוקות ביחסים בין הדיירים לבין עצמם בבית המשותף: מי רשאי להחנות את הרכב והיכן? האם ניתן לאכוף הפעלת מעלית שבת גם על דיירים חילוניים? מי ולאיזו מטרה רשאי להשתמש בחצר? מתי נזילות מים מחייבות את נציגות הבית המשותף לפעול לתקנן? מה עושים כאשר דיירים אינם מרוצים מחב’ הניהול? מה ניתן לעשות כאשר דייר מסרב לשלם דמי ועד בית? מה ניתן לעשות כאשר דייר פותח עסק בדירתו, מפצל את דירתו או מחליט להרחיבה? למי שייכות זכויות הבנייה בבנין או על הגג? כיצד ניגשים לפרוייקט תמ”א 38? במקרים רבים הכתובת לניהול ההליכים המשפטיים הינה המפקח(ת) על הבתים המשותפים שלו/ה הסמכות להכריע בסכסוכים אלה.

המשרד צבר ניסיון רב בתחום. לכן ניתן לקבל יעוץ משפטי וכן ליווי משפטי בסוגיות שרק חלקן מפורט לעיל ובכל מקרה בו נדרש לשמור על זכויות הדייר או הדיירת.

תמיד כאן לשירותך

עוד בנושא

חשוב לדעת! מתווך שהראה לראשונה נכס ללקוח אינו בהכרח “הגורם היעיל” בעסקה ומי שיזכה בדמי התיווך

למתווכים ויועצי הנדל”ן שלום, אני שמח להציג בפניכם את הגיליון הארבעים ושניים של תקציר חידושי פסיקה ומאמרים בתיווך מקרקעין, אחד התחומים המרכזיים בהם עוסק משרדנו. נושא גיליון זה: המתווך שהראה את

קרא עוד »

אי תחרות ושמירת סודיות

לעיתים תוך כדי עבודתם עובדים נחשפים לסודות מסחריים של מעסיקיהם כגון רשימת הלקוחות, שיטות שיווק יחודית וכל שיטת עבודה או שיטת יצור יחודיות למעסיק הספציפי.

קרא עוד »