תמיד כאן לשירותך

פיטורי עובדת בהריון

לעובדת בהריון זכויות שונות שעל המעסיק להקפיד ולשמור עליהן.

מעסיק אינו יכול לפטר עובדת בהריון העובדת במקום העבודה במשך לפחות שישה חודשים ללא היתר. חשוב להבהיר שאיסור הפיטורים חל כאשר סיבת הפיטורים קשורה להריון. פיטורי עובדת בהריון לרבות מי שעבדה פחות משישה חודשים בשל הריונה מהווה הפליה פסולה על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. בכדי להבטיח את זכויות העובדת ולמנוע פיטורים הקשורים בהריון, נאסר על המעסיק לפטר את העובדת ללא אישור מיחידת האכיפה במשרד הכלכלה. פיטורי עובדת בהריון שלא בהתאם לאמור לעיל הינה גם עבירה פלילית!

אם סבור המעסיק כי אין כל קשר בין הפיטורים להריון עליו לבצע הליך פיטורים הכולל הודעה על הכוונה לפטר וביצוע שימוע כדין תוך ציון העובדה כי הפיטורים מותנים באישור יחידת האכיפה.

ישנם מקרים בהם מצליח המעסיק לשכנע את יחידת האכיפה שהפיטורים אינם קשורים כלל בהריון כיוון שאין עוד צורך לדוגמה בביצוע העבודה בה עסקה העובדת או שהעובדת בצעה הפרת משמעת חמורה או שהמעסיק סוגר את העסק ועוד. במקרים אלה רשאית העובדת לאחר השמעת טיעוניה במהלך השימוע להציג את טענותיה בפני יחידת האכיפה שרק  לה הסמכות להתיר בסופו של יום את פיטורי העובדת.

קיימת אפשרות לבקש אישור לפיטורי העובדת רטרואקטיבית מיום שנמסרה הודעת הפיטורים ולא מהיום בו נתנה החלטת רשות האכיפה. בכל מקרה נטל השכנוע במקרה זה מוטל על המעסיק. החלטת יחידת האכיפה נתונה לביקורת של בית הדין לעבודה וניתן לנקוט בהליך מתאים ולבקש לבטל את החלטת יחידת האכיפה.

על המעסיק לבצע את שרשרת הפעולות באופן סדור, לנהוג בהגינות, ובתום לב ולעובדת שמורה הזכות לשכנע כי הכוונה לפטרה קשורה בהריונה ולפיכך אין להתיר פיטורים אלה. אי הקפדה על ההליכים הנכונים או ביצוע הליך פיטורים שלא בהתאם להוראות החוק עלול להוביל לתביעת פיצויים כנגד המעסיק.

כמעט למיותר לציין כי פיטורי עובדת מחמת היותה בהריון מהווה פגיעה קשה בזכויותיה תוך הפלייה האסורה על פי דין.

אולם מה יעשה מעביד שעובדת שלו המצוייה בשלבי הריון מתקדמים משבשת את העבודה ואף גורמת בכך נזק למעביד? מה הדין כאשר בשל מצבו הכלכלי הקשה של המעביד אין הוא יכול להעסיק עוד את עובדיו?

כמובן גם לכך נותן החוק פתרון ואוסר על פיטורים אוטומטיים אלא דורש פניה לרשות שבידה הסמכות לאשר פיטוריי עובדת בהריון.

גם במקרים אלו נדרש לבחון היטב את הסיבות לפיטורים, לקיים שימוע ולפנות לרשות המתאימה בכדי שתבחן את כוונת הפיטורים ותאשר האם לפטר את העובדת אם לאו!

ישנם מעבידים שלא היו מודעים כלל לכך שמשלב מסויים בהריון כלל לא ניתן לפטר עובדת מבלי לקבל את אישור הרשות הממונה.

למשרדנו ניסיון רב בייצוג מעבידים / עובדות במצבים אלו החוסים תחת הגדרת פיטורי עובדת בהריון.

משרד עוה”ד אריק אריאל מתמחה בתחום ויתן מענה ופתרונות ראויים במסגרת פיטורי עובדת בהריון.

תמיד כאן לשירותך

עוד בנושא

עורך דין סכסוכי שכנים

האם דייר בבית משותף רשאי לפצל את דירתו ללא קבלת הסכמת שאר הדיירים והאם הוא רשאי לעשות על דעת עצמו שינויים ברכוש המשותף?

רקע במבנה בו מתגוררים התובע והנתבע ארבע דירות, שתיים בקומת קרקע ושתיים בקומה העליונה. התובע מתגורר בקומה העליונה והנתבע בקומת הקרקע מתחתיו. הנתבע פיצל את

קרא עוד »

שיתופי פעולה מסחריים

שני יזמים נכנסו למשרדנו והסבירו לנו מה הקונספט העסקי שהם מעוניינים לקדם. כיצד מתקדמים מכאן? כאשר היזמים מגיעים אלינו בטרם היציאה לדרך המשותפת (וכך עדיף)

קרא עוד »