054-4283329

תמיד כאן לשירותך

שותפויות

האם לפעול במסגרת שותפות? האם לרשום אותה ברשם השותפויות? אלו רק חלק מהשאלות לדוגמה המצריכות ברור מוקדם ותחקור יסודי: מה מטרת השותפות? האם שותפות הינה המנגנון המתאים למטרה העסקית? מהי מערכת היחסים בין השותפים? האם אחד השותפים או יותר בעלי עסקים אחרים? עסקים דומים? ועוד.

רבים אינם יודעים או מודעים לכך ששותפות הינה מסגרת משפטית הקיימת לעיתים מעצם פעילותה ואף ללא הסכם משפטי או רישום משפטי.

חשוב להבין כי שותפות ואף שותפות מוגבלת הינם סוגים שונים של שותפויות ולכן יש להתאים את המסגרת המשפטית לנסיבות הקונקרטיות העסקיות, ההשלכות המיסוייות ומיהות השותפים.

למשרדנו מגיעים לקוחות המעוניינים בהקמת שותפויות וכאלה שהסתכסכו עם שותפיהם. במקרה זה חשוב כי עורך דין בעל רקע והבנה עסקית יכנס לתמונה מוקדם ככל הניתן. לעיתים אנו נדרשים לפעול לפרוק השותפות בהעדר הסכמות. פעולות אלה נעשות במסגרת פרוצדורה משפטית הנקראת “פרוק שותפות”.

לא פעם אנו נתקלים בשותפים שלא מודעים כלל לכך שלהם אחריות משותפת יחד ולחוד עם שאר השותפים גם לפעולות שצד אחד לא ידע עליהם!! שותפים אלה נדהמים לעיתים לגלות מה היקף אחריותם בפועל וזאת לאחר שהשותפות הוקמה . כך, סוגית המיסוי שונה אף היא מתאגידים אחרים שכן החישוב מבחינת המיסוי בשותפות הינו אישי לכל אחד מהשותפים בנפרד.

משרדנו בעל ניסיון רב ביעוץ משפטי הקשור בשותפויות , בהקמת שותפויות , פרוק שותפויות ונשמח לעמוד לשרותכם בכל שאלה בתחום.

משרד עורכי דין ד”ר אריק אריאל 072-3974396.

תמיד כאן לשירותך

עוד בנושא