תמיד כאן לשירותך

הסכמי שיתוף ובתים משותפים

בטרם נרשמים בנייני מגורים כבתים משותפים הזכויות במקרקעין רשומות בדרך כלל יחדיו קרי ב”מושע”. לכן חשוב שיערך הסכם שיתוף בין בעלי הזכויות במקרקעין שיסדיר את מערכת היחסים בהווה ובעתיד בין בעלי הזכויות במיוחד כאשר יבקש כל אחד לבנות את ביתו או למכור את חלקו לצד ג’.

לעיתים מתעוררות מחלוקות ביחסים בין הדיירים לבין עצמם בבית המשותף: מי רשאי להחנות את הרכב והיכן? האם ניתן לאכוף הפעלת מעלית שבת גם על דיירים חילוניים? מי ולאיזו מטרה רשאי להשתמש בחצר? מתי נזילות מים מחייבות את נציגות הבית המשותף לפעול לתקנן? מה עושים כאשר דיירים אינם מרוצים מחב’ הניהול? מה ניתן לעשות כאשר דייר מסרב לשלם דמי ועד בית? מה ניתן לעשות כאשר דייר פותח עסק בדירתו, מפצל את דירתו או מחליט להרחיבה? למי שייכות זכויות הבנייה בבנין או על הגג? כיצד ניגשים לפרוייקט תמ”א 38? במקרים רבים הכתובת לניהול ההליכים המשפטיים הינה המפקח(ת) על הבתים המשותפים שלו/ה הסמכות להכריע בסכסוכים אלה.

המשרד צבר ניסיון רב בתחום. לכן ניתן לקבל יעוץ משפטי וכן ליווי משפטי בסוגיות שרק חלקן מפורט לעיל ובכל מקרה בו נדרש לשמור על זכויות הדייר או הדיירת.

תמיד כאן לשירותך

עורך דין קניית דירה

עוד בנושא

האם חתמה בשם הבן על הזמנת שירותי תיווך ועל זכרון דברים לרכישת דירה. התברר כי לאם לא היה יפוי כח מבנה. האם המתווכת זכאית לדמי תיווך?

עיקרי העובדות הלקוחה חתמה בשם בנה על הזמנת שירותי תיווך בה נכללה דירה בנצרת עלית (כיום: “נוף גליל”) שהוצגה לה בידי המתווכת. האם הלקוחה חתמה

קרא עוד »

מתחזקת המגמה בפסיקה להכיר ביחסי עובד מעסיק בין משרד/סוכנויות נדל”ן לבין סוכנים עצמאיים פרילנסרים גם אם בהסכם ביניהם סוכם אחרת!

רקע באוק’ 2017 נפסק בביה”ד לעבודה בחיפה (סולומון נ’ בקיש) כי בין משרד תיווך למתווך עצמאי חלים יחסי עובד מעסיק על אף שבהסכם בין הצדדים נכתב

קרא עוד »