ההחלטה על הקמת חברה, שותפות, עמותה , חברה לתועלת הציבור וכיוצ”ב צריכה להישען על צרכי ומטרות הלקוח. בבואו להקים חברה עליו לבחון בין השאר את הכדאיות הכלכלית בהקמת התאגיד האחריות המשפטית, המשמעויות הכלכליות והצרכים העסקיים.
לעיתים קרובות מגיעים למשרדנו יזמים אנשי עסקים המתכוונים להקים מיזם חדש אולם אינם יודעים איך לבנות את המסגרת המשפטית הנכונה. משרדנו מסייע להם להתאים את המסגרת לתוכן ולמטרות.
כך מגיעים למשרדנו לא מעט לקוחות אולם מתברר שהם לא שקלו מראש את כלל השיקולים הרלבנטיים ובהעדר יעוץ מצטערים על כך שהקימו חברה.
כאשר פונים לקוחות למשרדנו ומבקשים להקים חברה, לכאורה עניין שברובו טכני, אנו מקפידים ומוודאים כבר בשלב הראשון שהלקוח שיכלל את כל השיקולים הרלבנטיים ומודע להם.
טעות רווחת אצל לקוחות שהקימו חברות כאשר אמצו את התקנון הסטנדרטי. הם לא לקחו בחשבון כי לאור האינטרסים השונים של בעלי המניות חשוב להכין הסכם מייסדים רלוונטי (ראו בהמשך) המהווה “חליפה התפורה למידותיהם” של הלקוחות ולתאם נכון בין ההסכם לתקנון. לא פעם מתברר כי הסכם מייסדים שנערך רק בשלב מאוחר יותר לאחר הקמת החברה חושף אי הסכמות ואילו בתקנון אין מנגנונים שיטפלו במחלוקות אלה!!!
אנו “מקימים” חברות באמצעות רשם החברות תוך מתן יעוץ בכל הקשור בתקנון החברה ובהסכם מייסדים באופן שיתאים לאופי החברה, יחסי בעלי המניות ומטרותיה התאמת סוגי המניות וקביעת מנהליה הראשוניים. לא פחות חשוב הינו היעוץ המשפטי המשולב לא פעם עם יעוץ חשבונאי מתי ובאיזה שלב עסקי נכון להקים חברה. חשוב שהלקוחות יבינו היטב מהי האחריות המשפטית האישית של המנהלים ואף של בעלי המניות כאשר מוקמת חברה שהיא כמובן גוף משפטי נפרד ועצמאי
משרדנו בעל ניסיון רב בתחום הקמת חברות נשמח לעמוד לשרותכם ולענות לכל שאלה.
משרד עורכי דין ד”ר אריק אריאל.