תמיד כאן לשירותך

מי רשאי לקבל החלטות בקשר לשימוש ברכוש המשותף?

רקע

לאחרונה עלתה לדיון בפני ביהמ”ש המחוזי בתל אביב השאלה האם יש לנציגות הבית המשותף (להלן:”הנציגות“) סמכות ליתן הוראות בקשר לשימוש ברכוש המשותף או למסירת חלק ממנו לשימוש של  אחד מבעלי הדירות?

מה פסק  בית המשפט?

סמכויות הנציגות על פי החוק לשמש כמורשה מטעם בעלי הדירות בכל הנוגע להחזקתו התקינה ולניהולו של הבית המשותף. לנציגות אין סמכות למסור חלק כלשהוא מהשטח המשותף לידיו של מי מבעלי הדירות או לקבוע כי רק אדם מסויים ישתמש בחלק מהרכוש המשותף. סמכות זו מסורה אך ורק בידי בעלי הדירות בבית המשותף.

ביהמ”ש הוסיף וקבע כי אין לאפשר שימוש יחודי בחלק מהרכוש המשותף או ליתן זכות להחזיק חלק ברכוש המשותף ללא קבלת הסכמת בעלי הדירות. ישנם מקרים חריגים בהם ניתן לעשות שימוש ברכוש המשותף אף ללא הסכמתם המלאה של בעלי הדירות כגון: התקנת דוד שמש ללא הסכמת הדיירים האחרים ובלבד שיש בגג מקום מספיק לשם התקנת דוודים לשאר בעלי הדירות.

כל בעל דירה יכול לעשות שימוש ברכוש המשותף ובלבד שיהיה זה שימוש סביר. במקרה שנדון בביהמ”ש נקבע כי לא הייתה בסמכות הנציגות לאפשר לאחד מבעלי הדירות בבית המשותף להתקין שילוט קבוע על קיר חיצוני המהווה חלק מהרכוש המשותף.

חשוב לזכור!

הנציגות (או חב’ הניהול) אינן יכולות כדבר שבשגרה לקבל החלטה הנוגעת לשימוש יחודי או למתן זכות למאן דהוא להחזיק באופן קבוע בחלק מהרכוש המשותף. לשם כך נדרשת הסכמת בעלי הדירות. כך גם לא ניתן לאשר הצבת שילוט קבוע על קירות הבניין , המהווים חלק מהרכוש משותף , ללא הסכמת בעלי הדירות עצמם.

ראה: עש”א (ת”א) 39129-09-17 פריוב נ’ זילברברג רייסנר משרד עורכי דין (פורסם בנבו, 21.12.17)

תמיד כאן לשירותך

עוד בנושא

קיום יחסי עובד מעביד

רבים אינם מודעים לכך שיחסי עובד מעסיק אינם נקבעים בהכרח על סמך מה שהצדדים סיכמו ביניהם בכתב. האם התקיימו או לא התקיימו יחסי עובד מעסיק הינה

קרא עוד »
עורך דין ליקויי בנייה

ובזמן אמת , פיצוי בגין אבדן דמי תיווך יקבע בהתאם לעובדות בכל מקרה ומקרה, האם מתווך השולח את לקוחותיו הרוכשים יחדיו לבעל הנכס פועל כשורה?

רקע בפס”ד שניתן בביהמ”ש השלום בחיפה לפני מספר שבועות נקבעו מספר קביעות מעניינות: כאשר הלקוח סבור שהמתווך לא עמד בהתחייבויותיו כלפיו עליו להעביר את השגותיו

קרא עוד »