סכסוכי דיירים בבתים משותפים
פונים למשרדנו דיירים רבים שנקלעו לסכסוך עם נציגות הבית המשותף ו/או עם דיירים אחרים הסוגיות הנפוצות ביותר: האם אני חייב להשתתף בשיפוץ הלובי? האם ניתן להציב מצלמות ברכוש המשותף? השכן גידר לעצמו חלק מהחצר האם הוא רשאי לעשות כן? באחת הדירות מתגורר שוכר שלא משלם דמי ועד בית מה עלינו לעשות ? רוצים לתבוע פיצויים מנציגות הבית המשותף שאישרה להתקין על הגג מתקן סולרי המשמש רק חלק מהדיירים השכנים מתנגדים שאציב עמדת טעינה לרכב החשמלי שרכשתי ולמי שייכות זכויות הבניה?
נציגות הבית לא מוכנה לתקן רטיבות בדירה האם אני יכול להפסיק לשלם דמי ועד בית? האם אני יכול לקזז את עלות התיקון מדמי ועד הבית? על מי מוטל הנטל לממן מנגנון מיוחד במעלית שבת? באילו מקרים צריך לתקן את תקנון הבית המשותף? איזה רוב צריך בכדי לקבל החלטות באסיפת הדיירים?
ניתן להמשיך ולהמשיך בדוגמאות אין קץ . אולם לנו אין כוונה להתיש אתכם. בסך הכל נרצה להיות לכם לעזר כשמתעוררת אחת או יותר מהבעיות לעיל או אחרות ולהוביל אתכם לפתרון מושכל במינימום זמן ועלויות.
עורך דין סכסוכי שכנים מומלץ
נהוג לומר טוב שכן קרוב מאח רחוק. הדבר נכון כל עוד הקשר בינכם לשכנים הוא טוב. שכן הקרוב אליכם יכול להימצא שם עבורכם לעיתים יותר מאשר קרובי משפחה הגרים רחוק מכם. עם זאת, בין אנשים קרובים, והדבר מוכר גם בענייני משפחה, עלולות להיווצר מחלוקות שיכולות להתגבר עד כדי סכסוך. מצב הנוצר לא מעט גם בין שכנים. לעיתים זה התחיל במשהו קטן ומתגבר עד למצב של נתק מוחלט או מריבות בלתי פוסקות. כאשר נוצרת מחלוקת מול השכנים שלא נפתרת, כדאי לפנות אל עורך דין סכסוכי שכנים ולהתייעץ עימו. הוא יבחן את המקרה ויראה האם יש עילה לתביעה או האם ניתן לפתור את הסכסוך לעיתים בגישור או בדו שיח ללא צורך בנקיטה בהליך משפטי.
כיצד מטפל עורך דין בסכסוכי שכנים בבית משותף?
עורך דין סכסוכי שכנים בבית משותף יבחן ראשית האם ישנה אפשרות לפתור את הסכסוך ללא הגשת תביעה. לשם כך יידרש כמובן גם שיתוף פעולה מצד השכן. שנית, אם הוא אינו מוכן לשבת איתכם ועם עורך הדין שלכם ואף עם עורך דין מטעמו ולבחון כיצד מתקדמים לקראת פתרון ויישוב הסכסוך, עורך הדין יוכל להגיש בשמכם תביעה, כשלפניה יעשה ניסיון נוסף ואחרון באמצעות מכתב התראה טרם הגשת תביעה. אם המחלוקת אינה נפתרת תוגש תביעה למפקח על הבתים המשותפים שהוא בדרך כלל הסמכות השיפוטית בכל הנוגע לסכסוכים ומחלוקות בבתים משותפים. סמכותו מקבילה לסמכותו של בית משפט השלום בעניינים אזרחיים. לדוגמה כשאתם מתגוררים בבית פרטי ומדובר בשכן בבית הסמוך, תביעה תוגש בדרך כלל לבית משפט השלום.
אילו תביעות ניתן להגיש?
תביעות אותן ניתן להגיש בעזרת עורך דין המתמחה בסכסוכי שכנים יכולות להיות תביעות מסוג "עשה" או תביעות כספיות. ישנן תביעות שישלבו את השניים. כאשר שכן מסרב לבצע פעולה כלשהי שגרמה לפרוץ הסכסוך, למשל לטפל ברטיבות מדירתו, לדאוג לכך שלא יהיה רעש חריג או להרחיק חפצים השייכים לו מהשטח המשותף של הבניין, ניתן יהיה להגיש תביעת לצו עשה כלומר להורות לשכן לבצע פעולה מסוימת. אם בעקבות התנהלות השכן נאלצתם להוציא הוצאות ניתן להגיש תביעה לפיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו. במקרים בהם אי הטיפול ברטיבות כבר גרמה לכם להוצאות, ניתן לשלב בין שני סוגי התביעות.
עו"ד ד"ר אריק אריאל מתמחה בדיני מקרקעין והמרצה בביה"ס למשפטים במכללת אונו , לרבות בכל הנוגע לסכסוכי שכנים בבתים משותפים הוא מטפל בבעיות ברגישות ובמקצועיות רבה ללא פשרות. מוזמנים ליצור קשר.
עו"ד סכסוכי שכנים
השכן שלידכם הוציא חפצים אל מחוץ לדירה והשתלט על חלקים מחדר מדרגות כאילו הם מחסנו הפרטי? אתם בכלל בוועד הבית וישנו שכן המתחמק חודש אחר חודש מתשלום וועד הבית? אלה מצבים המוכרים לצערנו לאנשים רבים. סכסוכי שכנים הם אחת הסיבות לכך שדיירים בוחרים לעזוב את ביתם גם אם הם מרוצים מהדירה בה הם מתגוררים. כמובן שמעבר דירה, במיוחד אם זו דירה בבעלות הדייר, היא צעד קיצוני שאינו הכרחי. מומלץ במצב כזה להתייעץ עם עו"ד סכסוכי שכנים ולראות מה ניתן לעשות לגבי הסכסוך שנוצר.
כיצד יכול עו"ד סכסוכי שכנים לסייע?
עו"ד סכסוכי שכנים יבחן את הדברים ויראה האם ניתן ליישב את הסכסוך מול השכן ולמצוא פתרון המקובל על שני הצדדים. אם השכן אינו משתף פעולה עם מהלך כזה ניתן יהיה להגיש תביעה. הגשת תביעה נעשית, כל עוד מדובר על שכנים בבית משותף, לגורם שהוא הסמכות השיפוטית בבתים משותפים: המפקח על בתים משותפים. זאת כל עוד אין בגורם לסכסוך עניין פלילי המחייב הגשת תלונה במשטרה ונקיטת צעדים פליליים, או סכסןך בשל מטרד לדוגמה כל עוד העניין בסמכות המפקח על הבתים המשותפים הוא הגורם השיפוטי המתאים. לפני הגשת התביעה יישלח לשכן מכתב התראה לפני תביעה שהוא אופציה אחרונה ליישוב הדברים מחוץ לבית המשפט. אם השכן לא מגיב או אינו משתף פעולה תוגש התביעה. הנתבע יכול להגיש כתב הגנה תוך 60 יום. לאחר מכן יתחיל שלב הדיונים ופסק דין אמור להינתן תוך מספר חודשים.
באילו מצבים ניתן להגיש תביעה?
הגשת תביעה בעזרת עו"ד סכסוכי שכנים יכולה להיות במצבים שונים בהם שכן הפר את תקנון הבית המשותף של הבניין , תקנון זה מחייב כל דייר שעבר להתגורר בבניין. הנושאים שבעקבותיהם ניתן להגיש תביעה או לבדוק לפחות האם ישנה עילה מספיקה לתביעה היא בין היתר השתלטות שכן על שטח משותף, למשל הוצאת דברים מדירתו לחדר המדרגות מבלי לפנות אותם במשך תקופה ארוכה, השתלטות השכן על שטח הנחשב פרטי שלכם, למשל חניה שהיא שלכם, אי טיפול בבעיות רטיבות הגורמות נזק לדירה שלכם, אי טיפול ברעשים חריגים וקבועים, ריח. עילה נוספת היא במקרה של "דייר סרבן " בפרויקט תמ"א 38 או פינוי בינוי.
עו"ד ד"ר אריק אריאל מתמחה במקרקעין ועוסק בין היתר בתביעות המוגשות למפקח על הבתים המשותפים. כל לקוח מקבל ייעוץ וייצוג מקצועיים ויחס אישי. מוזמנים ליצור קשר במספר 03-5628267